Chuck Norristól a Szívós szemű Mártáig

Képek - 2012 a Mirigy éve volt, de tovább menetel a 8 kan

Négy új klip, teltházas nagykoncert, rekord letöltésszámok a legnagyobb videó megosztó portálon: 2012 vitathatatlanul az Irigy Hónaljmirigy éve volt. Idén sem adják alább!

2012 a Mirigy éve volt képgaléria

2013.01.03 12:29ma.hu

2012-ben ünnepelte 22. születésnapját az Irigy Hónaljmirigy. A nyolcas csapat népszerűsége a több mint két évtized alatt töretlen maradt, sőt azt is bebizonyították, hogy még mindig a hazai zenei világ élvonalába tartoznak. Az őszi szezonban a YouTube tíz legnépszerűbb slágere közül négyet a fiúk jegyeztek, az évet pedig egy fantasztikus nagykoncerttel koronázták meg.

Tavaly az első igazi őrületet kiváltó Mirigy videó a Maroon 5 Moves Like Jagger című slágerének feldolgozása volt, amelyben Christina Aguilera szerepére Tóth Gabit kérték fel. A „Rúgj Chuck Norris” pillanatok alatt a közönség kedvence lett. Ezt követte a nyár slágerének, Michel Teló dalának feldolgozása.

A Szívós Szemű Márta nagyon adta magát, hogy feldolgozzuk, hiszen ezt a számot már egyébként is mindenki így ismerte. Mi egy pálinka dalt írtunk belőle, ha már mostanában úgyis olyan nagy divat erről énekelni” – magyarázta Varga Győző, aki azt is elárulta, a legnagyobb meglepetést a Majka-féle Belehalok átirata okozta számukra. Ezt a videót két hét alatt több mint egymillió háromszázezren nézték meg a YouTube-on.

Fotó: Török Hajni (A galériához KATT a képre!)


Azt gondolom, ezt a sikert annak is köszönhetjük, hogy jó volt az alapanyag. Az eredeti szám is nagyon népszerű volt, sokan szerették. Örülök, hogy végre egy olyan dallal jöttünk ki, ami nem egy „kifordítás”, hanem egy igazi paródia. Valós kritikát fogalmazunk meg benne a magyar zenei életről, a médiáról, valóságshow-król, egyfajta görbe tükröt tartunk” – jelentette ki Kabai Laci, a zenekar dobosa.

A mirigyesek az év végén az X-Faktor sztárjait sem kímélték: Kabai Laci Malek Miklóssá, Sipos Peti Keresztes Ildikóvá, Papp Feri Nagy Feróvá, míg Uszkó Laci Geszti Péterré változott, és közösen őrültek meg PSY Gangnam Style paródiájára.

December 28-án a sikeres év lezárásaként egy teltházas nagykoncerttel ünnepelt a csapat. A régi és új szerzeményeket felvonultató két órás műsor lenyűgözte a közönséget.

A show-t csinos táncosok és különleges pirotechnikai megoldások tették még egyedibbé, és vendégül láttuk egy-egy dal erejéig Tóth Gabit és Babicsek Bernátot is. A koncert egyszerűen fantasztikus volt, látni a közönséget és érezni a szeretetüket még ilyen sok év után is felemelő érzés” – tette hozzá Sipos Tomi.

Aki esetleg lemaradt volna a „Félkegyelműekről”, annak sem kell csüggedni, mert a koncert anyagát megnézheti hamarosan az RTL II műsorán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.