Kabai Lacit túl nagy zajártalom érte évek óta

Képek - Mindkét fülére károsodott a mirigy dobosa!

Idén karácsonykor igazi zenész módjára jótékonykodik Kabai Laci. Az Irigy Hónaljmirigy dobosát választotta arcául egy gyermekek és fiatalok hallástudatos életét célul tűző hallásközpont.

Kabai Laci elveszítette a hallása egyharmadát képgaléria

2012.12.18 14:29ma.hu

Az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagját egy hallásvédelmi kezdeményezés arcának kérték fel. A dobos örömmel fogadta a felkérést és - hogy jó példával járjon elő ő is - megvizsgáltatta a hallását, de az eredmény nem kis meglepetést okozott Kabai Lacinak.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Nagy örömmel fogadtam a szervezők felkérését, hiszen abszolút egyetértek a kampány céljaival, amely a gyerekek hallástudatos életre nevelése. Szeretnénk, hogy a tudatosan védjék a hallásukat a túlzott zajártalmaktól, amelyeket hangos zene is okozhat. Szeretnénk felhívni a szülők és a fiatalok figyelmét arra, hogy mindent lehet, csak mértékkel, és megfelelően kell védeni a fület az erre a célra fejlesztett eszközökkel” – magyarázta a zenész.

Ezen apropóból az én hallásomat is megvizsgálták és megállapították, hogy a jobb fülemre 30%, a balra pedig 40%-os halláskárosodásom van, amelyet a zajártalom okozott. Kaptam egy speciális védő-fülillesztéket, amelynek segítségével a zenei élmény megmarad, változatlan minőségben továbbítja a hangot a minőségromlás nélkül, de már a káros hangtartományt megszűrve” – tette hozzá Kabai, aki így az Irigy Hónaljmirigy december 28-i Syma Csarnokbeli nagykoncertjén is tökéletes hallással szolgáltathatja az ütemeket a legjobb dalaik alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.