Ötödik hete a csúcson a Skyfall

Még mindig James Bond a fő kedvenc Amerikában!

Továbbra is az új James Bond-film, a 007 Skyfall vezeti az észak-amerikai mozis toplistát, miután az ötödik egymást követő héten is ezt a filmet választották a legtöbben a nézők.

2012.12.10 14:29MTI

A filmszínházak csöndes hétvégét zártak, de péntektől vasárnapig ismét a James Bond 007 - Skyfallra ült be a legtöbb néző: a 11 millió dolláros (2,4 milliárd forintos) bevétellel már ötödik hete trónol a mozis toplista csúcsán az akciódús kalandfilm, amelyből az is kiderül, hol töltötte a hős a gyermekkorát.

A brit titkosügynök és egy újabb - ezúttal Javier Bardem megszemélyesítette - ellenfelének összecsapásáról szóló sztori népszerűsége túlszárnyalta a családi szórakozásnak készült Az öt legenda című animációt, amelyben Mikulás, a húsvéti nyuszi és más mesebeli lények szerepelnek. A mesefilm 10,5 milliós (2,3 milliárd forintos) jegyeladással zárta a hétvégi kasszát.

Fotó: MTI


Az első öt legnagyobb bevételű produkció közé jutott még sorrendben az Alkonyat - Hajnalhasadás 2. rész, Steven Spielberg máris Oscar-esélyesek között emlegetett, Lincoln című életrajzi filmje, valamint az Ang Lee rendezésében született Pi élete.

Paul Dergarabedian boxoffice-elemző szerint miközben erre a hétvégére lanyhult a mozi iránti érdeklődés, a filmipar jókora bevételre tett szert már az ünnepi szezon előtt, és a következő hetekben újabb kiugróan magas forgalomra lehet számítani a filmszínházakban. Hollywood idén már a tízmilliárd dolláros bevételnél tart, és könnyen megeshet, hogy év végére átlépi a rekordnak számító 10,6 milliárd dollárt, amelyet 2006-ban ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.