Posztumusz Grammy-díjra jelölték

Halála után jutott eszükbe a legendás zenész

Halála után a legjobb instrumentális szerzemény kategóriának Grammy-díjára jelölték Dave Brubeck amerikai dzsesszmuzsikust az Ansel Adams klasszikus fekete-fehér fotói által inspirált szimfonikus kompozíciójáért.

2012.12.09 18:29MTI

Brubecket és fiát, Christ még szerdán jelölték a Music of Ansel Adams: America című, a Temple Egyetem zenekara által előadott darabért a díjra. Az erről szóló bejelentés néhány órával a 91 évesen elhunyt zenészlegenda halála után vált nyilvánossá.

Brubeck a 22 perces művet eredetileg zongoradarabnak szánta, ezt aztán fia hangszerelte nagyzenekarra.

A két napja elhunyt muzsikus korábban kapott Grammy-életműdíjat, de a hagyományos kategóriákban még sohasem nyerte el az amerikai zeneipar legnagyobb elismerését. A Grammy-díjakat 2013. február 10-én adják át Los Angelesben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.