Tizedszerre tartják a Grammyt a nyugati parton

Jövőre is Los Angelesben dalolnak a sztárok

Ismét Los Angelesben rendezik meg az amerikai lemezipar legrangosabb elismerésének, a Grammy-díjak átadásának gáláját; a ceremónia 2013. február 10-én lesz a Staples Centerben.

Kiosztották a 2012-es Grammy-díjakat képgaléria

2012.06.01 18:29MTI

A Grammy szervezői ezzel a bejelentéssel egyidőben hozták nyilvánosságra azt is, hogy a jelölések alkalmából rendezett koncert ugyancsak Los Angelesben lesz 2012. december 5-én. Ez azt jelenti, hogy immár tizedik alkalommal rendezik Los Angelesben a gálát, amely sorrendben az 55. lesz a Grammy-díjátadók történetében.

Mindkét programot - a nevezések és a győztesek bejelentését - élőben közvetíti a CBS amerikai tévécsatorna. A díjakat több mint hetven kategóriában osztják, ám a jelöléskor és a díjátadón is csupán a legfontosabbakra, köztük a legjobb album, a legjobb felvétel és a legjobb dal kategóriára összpontosítanak a műsor összeállításánál.

Az előző, 54. Grammyn mintegy 40 millió néző volt tanúja Adele elsöprő sikerének: a brit énekesnő hat Grammyvel térhetett haza.

A legutóbbi abszolút győztes: Adele (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.