Átmeneti üresedés

Sorozat lesz J. K. Rowling híres regényéből

Tévésorozat készül J. K. Rowling Átmeneti üresedés című, első felnőtt olvasóknak írt regényéből. 2014-re várható.

2012.12.05 08:29MTI

A Nagy-Britanniában szeptember végén megjelent regény adaptációs jogait a BBC One közszolgálati csatorna szerezte meg a szerzőt képviselő The Blair Partnership irodalmi ügynökségtől. A sorozat bemutatása 2014-re várható.

A televíziós feldolgozás elkészítésében Rowling is részt vesz, de arról csak a produkció előkészítése során döntenek majd, hogy mennyi és milyen hosszú epizód készül a műből.

Rowling közleményében úgy fogalmazott, hogy az ő fejében is a televíziós adaptáció járt, és úgy érzi, a BBC tökéletes otthona lesz a műnek.

A regény egy önkormányzati képviselői hely hirtelen megüresedése miatt felbolydult brit kisváros életét mutatja be.

A magyarul a Gabo Könyvkiadó gondozásában december 11-én megjelenő Átmeneti üresedés ősszel sok országban került a bestsellerlisták élére, de korántsem ért el akkora sikert, mint az írónő Harry Potter hétkötetes regényfolyama, amelyből világszerte 450 millió példány kelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.