A piszkos munkát is el kell végeznie valakinek

Képek - Orrfacsaró meló várt a mirigyes Uszkó Lacira

Szemétszállítás, csatornatisztítás, rovarirtás, sertéstenyésztés vagy színesfém feldolgozás. Nem éppen álomszakmák... A világszerte sikeresen futó Piszkos munkák Uszkó Lacinak sem idegenek.

Piszkos munkák képgaléria

2012.11.19 12:29ma.hu

Szemétszállítás, csatornatisztítás, rovarirtás, sertéstenyésztés vagy színesfém feldolgozás. Nem éppen álomszakmák... A világszerte sikeresen futó Piszkos munkák (Dirty Jobs) című sorozatot a hazai nézők a megújult DoQ-n követhetik nyomon. A műsorban Mike Rowea a társadalom ismeretlen hőseit mutatja be, akik embert próbáló, sokak számára talán túlságosan koszos munkával keresik kenyerüket.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Uszkó Laci az Irigy Hónaljmirigyből pontosan tudja, milyen az, amikor minden fillérért szó szerint keményen meg kell dolgozni. Ő sem mindig azzal foglalkozott, amiről gyermekkora óta álmodott.

Miután elvégeztem a sulit, egy élelmiszeripari gépeket gyártó cégnél helyezkedtem el lakatosként” – kezdte mesélni. „Így utólag visszaemlékezve azt hiszem, talán akkor sokalltam be, amikor a fejőgépeket kellett tisztogatnunk. Ám ennél volt keményebb is, például amikor februárban szereltünk fűtést egy félig kész házban, vagy amikor a vízvezeték-szerelő faterommal együtt duguláshoz hívtak ki minket. Na, ott csak a gumicsizma és az orrunkba tömött arcszeszes vatta segített” – emlékszik vissza a régi időkre az Irigy Hónaljmirigy billentyűse.

Amikor gyermekkorunkban nekünk szegezték a kérdést: „Mi leszel, ha nagy leszel?”, valószínűleg kevesen válaszoltuk azt, hogy szénbányász, rovarirtó vagy csatornatisztító. Nem éppen a legnépszerűbb szakmák, de ahogy mondani szokták, valakinek ezt is meg kell csinálnia... Ezt a témát dolgozza fel az amerikai gyártású Piszkos munkák című sorozat.

A DoQ-n futó műsor epizódjai számos olyan szakmába engednek betekintést, amely egy „átlagemberben” viszolygást, sőt sok esetben undort kelt. Ám ne feledjük, ezek az emberek munkájukkal a mi életünket teszik civilizáltabbá, élhetőbbé, így jár a maximális tisztelet nekik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.