Az egész rakpart zengett az ordítástól

Képek - Üvöltve követelte a Compact Disco énekese a vodkát

A BME és a Corvinus több száz hallgatója, no meg két sztárzenekar gyűlt szerda délután a Duna két partjára, hogy megmutassák, bennük az erő, ők üvöltenek hangosabban, és hogy megnyerjék a fődíjat, a vodkát.

Hangerővel küzdöttek a vodkáért képgaléria

2012.11.09 12:29ma.hu

Az örök riválisok, a BME és a Corvinus több száz egyetemistája újabb kihívásban mérte össze erejét a héten. A műszakisok az egyetem K épülete, a közgázosok pedig a Sóház előtt tömörültek, hogy egy tiszta és férfias küzdelemben kiderüljön, melyikük az erősebb - legalábbis hangban.

Ősszel, a tradicionális kötélhúzás során a BME diákjai bizonyultak jobbnak. Ezúttal a Dunán kellett átkiabálni az ellenfélnek, a szervezők pedig egy hiteles decibelmérővel rögzítették az eredményt. A pesti oldalon a Subscribe segítette az egyetemistákat, a Maximus vodka kóstolgatása mellett ennél jobb hangolódás nem is lehetett volna, hiszen egy igazi metálbandának alapból a torkában van az ereje.

Nagyon jó fejek voltak a Corvinus-osok, könnyű volt ráhangolni őket az ordításra. Azt gyakoroltuk, hogy „Maximus!, Maximus!, Maximus!”, hiszen ha már férfierőről van szó, akkor a Gladiátorból ismert hadvezérnél jobb példa nem is lehet” – mesélte Csongor Bálint, a Subscribe frontembere, aki bevallotta azt is, hogy kezdetben megijedt, hiszen a túloldalról leadták a drótot, hogy ott legalább kétszer annyian csatlakoztak az eseményhez.

A budai oldalon a Compact Disco hangolt a nagy ordításra, és mindezt hihetetlen meggyőződéssel tette, amelynek meg is lett az eredménye.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)


Szerintem az ilyen típusú megmérettetéseken az elhivatottság és a közösségi szellem dönt” – kezdte a banda énekese, Walkó Csaba. „Tisztában vagyok vele, hogy hosszú ideje tart a rivalizálás a két egyetem között, és azt is tudom, hogy a legutóbbi kötélhúzós versenyen is a közgázosok maradtak alul. Ilyen esetben azt tartom sportszerűnek, ha a győztesek fejet hajtanak a vesztes előtt, így most is erre buzdítottuk a srácokat” – tette hozzá a népszerű frontember.

Lehetne gyakrabban is ilyen, jó móka volt! Azon viszont megdöbbentem, hogy a lányok sokkal bátrabbak és hangosabbak voltak...” – morfondírozott Tilk Máté, a Subscribe énekese. „Ráadásul bemelegítéskor mi is győztünk egyszer, ami szép teljesítmény, hiszen kevesebben voltunk, mint a műszakisok. Az én véleményem egyszerűen az, hogy a BME biztosan csalt!” - tette hozzá viccesen.

Persze ez utóbbiról szó sem lehetett, hiszen a hiteles decibelmérőt szakemberek figyelték. A győzelmet tehát a BME diákjai ünnepelhették, a Corvinus hallgatóinak korrektségét pedig jelzi, hogy hangos gratulációjuk áthallatszott a Dunán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.