Monsterrat Caballé 3 hónapig csak feküdhet

Szélütés és válltörés vonta ki a forgalomból a híres operaénekesnőt

Három hónap pihenést írtak elő orvosai Monsterrat Caballénak, a világhírű spanyol operaénekesnő ugyanis a közelmúltban enyhe szélütést kapott és eltörte a vállát.

2012.11.07 08:29MTI

A 79 éves katalán szoprán október 20-án került kórházba, miután oroszországi fellépésén enyhe szélütést kapott, majd elájult és eltörte a vállát. A szoprán hazájában, Spanyolországban - Barcelonában - vonult kórházba, fellépéseit pedig lemondta.

Monsterrat Caballé a tervek szerint november 11-én állna színpadra Barcelonában egy jótékonysági koncerten, orvosai azonban nem tanácsolják számára a fellépést. Menedzsmentje tájékoztatása szerint az énekesnő a múlt héten elhagyhatta a kórházat, miután a szélütést "teljesen kiheverte". Orvosai ugyanakkor három hónap "szigorú pihenőt" írtak elő számára annak érdekében, hogy a törése is rendesen meggyógyuljon.

Monsterrat Caballé a 20. század egyik legjelentősebb operaénekese, 55 éves pályafutás áll már mögötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.