Fenntartható fejlődésért adta a díjakat

Képek - Arnold Schwarzenegger díjazza a környezetbarát megoldásokat

A világ száz leginkább fenntartható technológiájú épületét, valamint egy speciális napelemrendszer gyártóját tüntette ki Arnold Schwarzenegger.

Schwarzenegger a fenntarthatóságot választotta képgaléria

2012.10.19 10:29ma.hu

A koppenhágai Dán Királyi Színházban adták át nemrégiben a Sustainia Díjakat, amelyet minden évben a legjelentősebb fenntartható kezdeményezések kivitelezőinek ítélnek oda. A volt kaliforniai kormányzó, aki az utóbbi időben visszatért a filmezéshez, az Indigo Pay-As-Your-Go Solar technológiát köszöntötte győztesként, amely összesen hatezer kenyai, malawi-i, zambiai és dél-szudáni családnak nyújt megoldást.

A környezetbarát technológiákért felelős tagokból álló bizottság a több mint 1000 meghívott jelenlétében kihirdette a száz legfenntarthatóbbnak ítélt épület listáját is, melybe a Velux cégcsoport hat prokejttel is bekerült. A Sustainia100 program minden évben tíz különböző szektorban - köztük az energiától az élelmiszeren át az oktatásig számos területen - gyűjti össze a legjobb példákat az innovatív és inspiratív megoldásokra, céljuk pedig, hogy ösztönzőleg hassanak a már meglévő fenntartható elvek és eszközök használatára, illetve ezek fejlesztésére.

Fotó: SMR (A galériához KATT a képre!)


Az Európa különböző részein létrehozott hat Velux-aktívházat nemcsak felépítették, de folyamatosan tesztelik is mindennapos használat közben, az elismerés egyben azt is jelzi, hogy valóban van értelme az efféle projekteknek. A díjátadó előtti napon tette közzé a Sustainia szervezet azt a listát is, amely a széles körben elérhető és használható fenntartható megoldásokat tartalmazza.

A világnak tudnia kell arról a sok hősről, akik azért dolgoznak ki jobbnál-jobb megoldásokat, hogy még élhetőbb bolygót teremtsenek. Büszke vagyok arra, hogy elnöke lehetek a Sustainia Díjnak és bemutathatom nemcsak a nyertest, de a 100 jelöltet is, akik mind hozzájárulnak a változáshoz” - mondta a díjátadó gálán Arnold Schwarzenegger.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.