Felszabadulnak a belső energiái Siófokon

Képek - Bárdos András: "Nekem a Balaton a Riviéra..."

Közép-Európa legnagyobb tava minden évszakban más és más arcát mutatja. Bárdos András a Balatont ősszel szereti a legjobban, amikor kedvelt városa, Siófok meghitt nyugalomba burkolózik.

Bárdos András imádja az őszi Balatont képgaléria

2012.10.18 16:29ma.hu

Talán nem is létezik olyan magyar ember, aki legalább egyszer ne látogatott volna el a Balaton legkedveltebb városába, Siófokra. Legtöbben ezt a nyári szezonban teszik, amikor turisták ezrei települnek le az Aranypartra. Ősszel viszont a város lecsendesedik, a turistákat természetkedvelők váltják fel, az égszínkék tó fémes-kékbe fordul, a falevelek átszíneződnek, a környezet a kreatív én kibontakoztatásának kiváló helyszínévé válik.

A víz megnyugtató morajlása sok művészt megihletett már, gondoljunk csak a szebbnél szebb festményekre, versekre, novellákra. Bárdos András úgy véli, az őszi Balaton kiválóan alkalmas a gondolatok tisztázásra, szellemi termékek létrehozására. Örömmel menekül ide a főváros zajától, legutóbb akkor tette ezt, amikor új – Kern Andrásról szóló – könyvének utolsó simításait végezte.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)


Feleségem, Kriszta Siófokon született, a gyermekkorát is itt töltötte a déli part legkedveltebb városában, ezért sokat járunk ide az év minden szakában, bár bevallom, én szezon után élvezem a legjobban. A karácsonyi könyves dömpingre készülve ilyenkor a szokásosnál is többet olvasok és írok, és a Balatonnál megvan az ehhez szükséges csend és nyugalom.

Ha pedig befagy a tó, a gyerekek korcsolyázni indulnak, és akkor jön el az ideje, hogy apósommal vagy a barátaimmal egy finom pálinka társaságában elmerülhessünk az élet nagy kérdéseiben
” – árulta el Bárdos András az Álmai nyaralójának fotózásán, a tavat kémlelgetve.

Mint mondja, rá nem jellemző a tézis, hogy egy férfi egyszerre csak egy dologra tud figyelni, ő például minden különösebb megterhelés nélkül képes egy időben olvasni, meccset nézni és a gyerekekkel játszani.

A Bárdos Andrást vendégül hívó Álmai nyaralójának közössége a nagy társadalmon belül egy kis társadalmat hozott létre, a Balaton egyedülálló módon, két oldalról körbevett földnyelvén, hogy stressz-mentes, idilli környezetben tölthessék szabadidejüket. A külföldi turistáktól mentes „Plattensee”-nél találkoznak hétvégenként barátaikkal, kirándulnak családtagjaikkal, kóborolnak kutyájukkal, a partszakasz mentén, futás közben töltődnek fel, vagy éppen este a kandallónál ülve engedik szárnyalni a gondolataikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.