Növénytuning

Kiegészítő alkalmazás anti-Bálint gazdáknak

Különleges elhivatottságra lehetett szükség ahhoz, hogy elkészítsék ezt a szobanövényekről gondoskodó eszközt, amit az IFA elektronikus kiállításon mutattak be.

2012.09.09 08:57Konrád - ma.hu

A leginkább egy golfütő fejére emlékeztető Wi-Fi érzékelőt csak be kell szúrni a cserépbe, elindítani a számítógépet vagy a megfelelő iOS alkalmazást, megkeresni a szenzort a hálózaton és megmondani neki milyen növényről van szó. Az érzékelő több száz növényt ismer, és miután elmagyaráztuk neki, milyen virág cserepébe ültettük, elkezdi figyelni a föld nedvességtartalmát, a páratartalmat, a fényerőt, a hőmérsékletet és azt, mennyi tápoldatra van szükség.

Egy szenzor, valamint az iOS alkalmazás képes akár kilenc növényről is gondoskodni, míg a webes alkalmazás akár 27 gezemice életkörülményét is ellenőrizheti. Remek kiegészítő lehet azoknak a fiataloknak, akik, miután elköltöznek otthonról, egy hónap alatt tönkrevágják az anyutól az új lakás díszítésére kapott növényeket. Viszont a dolog nem ér itt véget.

Nem szükséges minden szobanövényhez szenzort tenni. Betesszük egy növény mellé, megadjuk a fajtát és megöntözzük. Egy hét múlva visszatérünk és elmeséljük az alkalmazásnak, milyen állapotban találtuk a növényt. Ezután az alkalmazás kidolgozza a legmegfelelőbb gondoskodási rutint. Ezután beletehetjük egy másik növény mellé a szenzort és eljátszhatjuk ugyanezt. Az alkalmazás mindezt figyelemmel kíséri. Miután az összes növényt összekalibráltuk az alkalmazással, visszadugjuk a szenzort minden növény mellé egy hónapra, hogy még több adatot gyűjtsön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.