Győzni akar a Nemzeti Vágtán

Képek - Kunkli Tivadar megszorongatná Hajas Lászlót

2012-ben immár ötödik alkalommal rendezik meg a Hősök terén a Nemzeti Vágtát. Kunkli Tivadar, a Hell Racing Team thai-box veteránja idén - ha ringbe nem is - de ismét lóra pattan és reményei szerint meg sem áll az első helyezésig.

Kunkli Tivadar keményen edz a Nemzeti Vágtára képgaléria

2012.09.05 18:29ma.hu

Kunkli Tivadar, a Hell Energy thai-boksz harcosa, közel négyszáz megnyert és csupán egyetlen elveszített meccsel a háta mögött újabb kihívás előtt áll: ezúttal ismét lova nyergében kell bizonyítania. Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta jótékonysági celeb futamát, ahol Tivadar – a tavalyi eredményes szereplése után – idén is képviselteti magát négy másik magyar sztárral karöltve.

Ezúttal nem is akármilyen célt tűzött ki maga elé, csakis az első hellyel lenne elégedett. Ehhez természetesen kemény edzésre van szüksége és nem utolsósorban egy ügyes lóra. Tavaly egy hajszálnyival lemaradt a győztesként célba ért Hajas László mögött, ám idén, élete második Vágta-szereplésén már nem bízza a véletlenre a győzelmet.

Ebben az évben korábban kezdte el a miskolci thai-boksz legenda a keresgélést, így már hónapokkal ezelőtt kiválasztotta az általa – az állandó két lábra ágaskodása miatt – csak „Ferrari lónak” nevezett paripával a felkészülést. Tivadar elszántságát mutatja, hogy semmit sem bíz a véletlenre, így még a Hősök terén megépülő pálya pontos másolatát is „megépítette” a lovarda mellett, és hogy minden stimmeljen, képes volt Budapestre utazni, hogy saját maga lépje le a pálya pontos méreteit.

Fotó: Hell Energy (A galériához KATT a képre!)


Az edzések három hete keményen folynak új lovával, Luxorral, aki egy igazi sportló, és már számos házi bajnokságot nyert. Tivadar elmondása szerint hosszú keresgélés vezetett odáig, míg megtalálta azt a lovat, amellyel az idei Vágtát képes végigcsinálni.

Ami edzéseik struktúráját illeti, két lépésből áll össze a komplett felkészülés: az első része az erőnléti edzés, majd azt követi a fiktív verseny, amikor 4-5 lóval együtt, versenyszerűen küzdenek egymással a kiépített pályán. Nehezítő körülmény a tavalyihoz képest, hogy ezúttal külön-külön mérik össze erejüket a női, illetve a férfi versenyzők, akik között számos komoly lovasmúlttal rendelkező versenyző szerepel, így Tivadarnak van némi félnivalója, hiszen komoly ellenfelekkel csap majd össze.

Kunkli Tivadar örömmel fogadta el a szervezők felkérését idén is, hiszen tavaly nagyon jól érezte magát a versenyen és teljesen magával ragadta a Vágta hangulata. Többek között annyiban is különleges a lovas futam a magányos harcos számára, hogy neki ismeretlen az a szituáció, amikor nem egyedül saját személyén múlik egy küzdelem kimenetele: a lovas viadalon nagyon sok múlik a ló és lovasa közötti összhangon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.