Meggondolta magát a politikus-csemete

Chelsea Clinton mégis politikusnak állna?

Míg korábban határozottan elutasította, Chelsea Clinton most már nagyon is elképzelhetőnek tartja, hogy - egykori elnök apja és jelenlegi külügyminiszter anyja nyomdokait követve - politikusi pályára lépjen.

2012.08.17 10:29MTI

"Úgy gondolom, egy jó emberhez hozzátartozik, hogy részt vegyen a politikai folyamatokban. Azt hiszem, ha jobbá akarjuk tenni a világot, akkor olyanoknak kell síkra szállniuk az ügyekért, akik képesek vezetni" - mondta Chelsea Clinton ritka interjúinak egyikében, amelyet az amerikai Vogue magazinnak adott. "Korábban mindig megpróbáltam a nyilvánosság ellenére saját életemet élni. Most viszont azon vagyok, hogy olyan életet éljek, amely célokat szolgál" - fogalmazott.

Mint hozzátette, korábban kategorikusan elutasította, hogy beszálljon a politikába, de közben meggondolta magát. Bill és Hillary Clinton lánya arról is beszélt, hogy szüleivel nagyon jó a viszonya. "Valóban nagyon szoros a kapcsolatunk, sokat beszélünk telefonon, és gyakran látjuk egymást" - fedte fel.

A 32 éves Chelsea riporterként az NBC csatornának dolgozik, besegít apja alapítványának munkájába, és politikatudományt oktat a neves Columbia Egyetemen. Férjével, a bankár Marc Mezvinskyvel megpróbál "normális" életet élni New Yorkban.

"Fontos számomra, hogy végigmenjek az utcán, és halljam, hogy miről beszélnek az emberek. Vagy hogy elmenjek futni. Marckal vasárnaponként moziba járunk, és metróval közlekedünk" - részletezte.

A házaspár szeretne gyereket, és Chelsea szerint anyja is már nagyon vágyik egy unokára. "Marckal gyakran beszélünk róla, de most még mindketten túl sokat dolgozunk. Még pár év, és ha isten is úgy akarja, akkor lesz gyerek. Remélem, anyám bír várni addig" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.