Sági Szilárd: Dukai Regina és Tatár Csilla együtt?

Két nővel is kavart egyszerre a gasztrokibic!

Tatár Csilla nemcsak a képernyőn, de a konyhában is otthonosan mozog, főleg, ha olyan társakra talált, mint például Sági Szilárd vagy Dukai Regina. És nemcsak ők szálltak be a kavarásba!

Olívabogyóval partiztak a sztárok képgaléria

2012.07.13 12:29ma.hu

Izgalmas olívabogyó-marinádokat készített hazánk legjobb spanyol szakácsa, az Iberostar séfje, Miguel Millera és Sági Szilárd, aki szintén Spanyolországban tanulta ki a konyhaművészet titkait. „Négy évet éltem Spanyolországban, amit abból az időszakból a legjobban hiányolok, az a nagy vásárcsarnok, ahol körülbelül 5 méter hosszan csak különböző olívabogyók voltak a standokon, némelyik már bekeverve, így egyből a szívemhez legközelebb állót tudtam kiválasztani” – mesélte Sági Szilárd.

Azért örültem ennek az eseménynek, mert megmutathattam, hogy milyen egyszerű elkészíteni ezeket a finom ételeket. Most magyaros ízekkel szemléltettem, hogy a spanyol olívabogyó számtalan módon variálható. Némi érzékkel bárki hozzátehet bármit, ami a keze ügyébe kerül, ezt a könnyű ételt nem lehet elrontani” – tette hozzá a gasztrokibic, aki eseményen sokhagymás-tökmagolajos és mangalicás-bazsalikomos marinádokat készített.

A rendezvényen a hazai sztárvilág színe-java megkóstolta a spanyol olívabogyóból készült ételkülönlegességeket és döntött úgy, hogy kalóriadús snackek és chipsek helyett inkább a spanyol bogyót választja, ha nassolásra vágyik. A spanyol olívabogyó ugyanis nem csak egészséges, de finom is.

Fotó: RedLemon (A galériához KATT a képre!)


Iszak Eszti, Nagy Adri, Baricz Gergő, a Nyári lányok, Vastag Tomi, az Apolló23 és Dukai Regina közösen próbálták ki a helyszínen készült ételeket, utóbbi ráadásul ki is próbálta magát a marinádkészítés művészetében: Regina önként jelentkezett, hogy segítsen Sági Szilárdnak és Miguel Millerának a finomságok gyártásában.

Az esemény végén Tatár Csilla – aki híres arról, hogy nem tart otthon egészségtelen ételeket – Szilárddal közösen készítette el a magyaros alapanyagokkal felturbózott marinádokat.

Rólam tudni lehet, hogy soha nem tartok a konyhámban egészségtelen dolgokat, például chipset” – mesélte Tatár Csilla. – „Főzni viszont nagyon szeretek, sokszor rendezünk vacsorát a barátainknak, amihez a spanyol olívabogyó nagyon praktikus. Gyorsan elkészül és előételként szoktuk nassolni, miközben beszélgetünk és borozgatunk, ami a bogyóknak hála, nem száll a fejünkbe" – tette hozzá Csilla, akitől azt is megtudtuk, hogy a kedvenc olajbogyója az, amelyiknek mandula van a közepén, és hogy azért imádja a gyümölcsöt, mert mindig a nyarat juttatja eszébe.

A közös főzés után a résztvevők felszabadult mediterrán hangulatban kóstolták végig a legjobb spanyol olívabogyóból készült marinádokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.