Happy Birthday, Mr. Bond!

Dalra fakadt Roger Moore: 50 éves James Bond

Életében először énekelt nyilvánosan és hivatalos rögzítésre várva Roger Moore, a különleges eseménynek egy különleges alkalom adott apropót: az általa is megformált James Bond idén ünnepli 50. születésnapját.

Egy csokorban a James Bondok képgaléria

2012.07.12 08:32ma.hu / MTI

Ezidáig nem volt példa arra, hogy Roger Moore nagy nyilvánosság előtt énekeljen, legalábbis nem úgy, hogy azt stúdiókörülmények között rögzítsék. Most azonban kivételt tett a híres színész, nem is akármilyen okból: az általa összesen hét alkalommal megszemélyesített James Bond idén ünnepli 50. születésnapját, bár valójában a Ian Flemming által kitalált figura öt évtizede a harmincas éveiben jár.

A galériához KATT a képre!

A brit titkosügynöknek a most 84 éves színész 1973 és 1983 között adta az arcát, aki az első rész bemutatásának kerek évfordulója alkalmából Irka Bonchenkóval, a Holdkelte című epizód Bond-lányával közösen énekelte el a Happy Birthday Mr. Bond című dalt. A szám végleges bemutatására még szeptemberig mindenképp várni kell, bár a www.jamesbond007.net internetes oldalon az ígéretek szerint már hamarabb közzétesznek egy részletet.

A 007-es ügynökről nemcsak ezzel a momentummal emlékeznek meg: szintén ősszel kerül a mozikba a legújabb, Skyfall című epizód, amelyet Sam Mendes rendezett, a főszerepet pedig immár harmadik alkalommal Daniel Craig játssza - a mozikban a hivatalos bemutató dátuma október 26.

Az első, Dr. No címet viselő 007-es film 1962-ben került moziba, 9 évvel azután, hogy Ian Flemming életre hívta a figurát. Az első részt Terence Young rendezte, a főszerepet pedig Sean Connery játszotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.