Roger Moore a tiszta vízhez való jogot hirdeti

Rázva, nem keverve - Piszkos vizet kapott James Bond

Mindenkinek joga van a tiszta ivóvízhez - állítja az UNICEF, és most az egykori James Bond is csatlakozott a kampányhoz, melynek reklámfilmjében rázva, nem keverve kap egy pohár zavaros löttyöt.

2012.05.11 10:29ma.hu

"A tiszta víz élet és halál kérdése, hiánya miatt háromezer gyermek hal meg naponta. Az UNICEF kampányával ötszázezer, távoli és hátrányos helyzetű országokban élő gyermeknek akarja a tiszta ivóvizet és az egészségügyi alapellátást biztosítani" - hangzik el abban a reklámfilmben, melynek főszereplője a James Bond-filmek egykori sztárja.

A UNICEF megbízásából készült reklámban Roger Moore egy bárban kér egy italt, "rázva, nem keverve", a mixernő azonban egy adag zavaros, sötét színű löttyöt önt a poharába. "Ez Ön szerint jónak látszik?" - teszi fel a kérdést megrökönyödve, majd elmondja, hogy mindenkinek joga van a tiszta ivóvízhez.

Az egyelőre csak német nyelven elérhető film az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének kezdeményezésére született, a sztár pedig néhány lehetséges megoldásra is felhívja a figyelmet, mint például a klórtabletta vagy a kézi szivattyúk. "Ismertségem megadja a lehetőséget, hogy beszéljek, mert rám a sajtó is jobban figyel" - fejtette ki a híresség.

Szükség is van a támogatásra, mivel a UNICEF-et annak ellenére nem finanszírozza az ENSZ, hogy annak egy tagszervezeteként működik, így viszont csak az adományozók segítségére számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.