Katalin otthon hagyja díszes tollait

Ki van tiltva Sharon Stone villantása a lóversenyekről

Új, szigorúbb öltözködési szabályok az ascoti derbyn - nincs csiklandozós toll, se rövid szoknya!

2012.06.17 18:59MTI

Mivel az utóbbi időben slamposabban jelent meg egy pár néző az elegancia találkahelyének is nevezett ascoti derbyn, ezért a szervezők idén új, a korábbinál sokkal szigorúbb öltözködési szabályzatot vezettek be.

Nagyjából 300 ezer vendégre számítanak a keddtől kezdődő lóversenyfutamokon, amelynek egészen a 18. századig vezethető vissza a története.

A felháborodás követően immár tilos lesz a királyi tribünön bizonyos kiegészítők - például a Vilmos herceg felesége, Katalin által oly nagyon kedvelt hajba tűzött toll - viselete. Mostantól fogva viszont a kalap kötelező. Ennek alternatívájául a hölgyek választhatnak "legalább 10 centiméteres vagy annál nagyobb átmérőjű" más fejdíszt. A nőknek "megfelelő hosszúságú" szoknya vagy ruha az előírás, ami legalább térdig érő darabokat jelent. Ez az új szabály csak részletesebbé teszi a korábbit, amely szerint "a miniszoknya nem megfelelő".

A férfiak háromrészes frakkot kötelesek viselni, magas kalapot, valamint fekete nyakkendőt és fekete cipőt. A feledékenyek kedvéért a szervezők készenlétben tartanak frakkokat és váltónyakkendőket.

A drákói szigor a királyi páholyra vonatkozik, a többi tribünön a hölgyek továbbra is tűzhetnek tollat a hajukba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.