Immár kilencedik alkalommal rendezik meg

Magyar istenes versek szavalóversenye

Magyar istenes versekből rendeznek szavalóversenyt a budafoki evangélikus templomban immár kilencedik alkalommal.

2011.04.13 20:31MTI

   
A döntő április 15-én, pénteken lesz, délután három órakor kezdődik. A szavalók három korkategóriában mérettetnek meg: külön szerepelnek az általános iskolák 5. és 6., valamint a 7. és 8. osztályosai, továbbá a középiskolások.
 
Tematikai megkötés - az istenes verseken belül - nincs, a szervezők csupán ajánlottak irodalmat. A zsűri elnöke Kubik Anna kétszeres Kossuth-díjas színművész, a tavaly elhunyt Bánffy György tisztét veszi át.
   
A győztesek Benedek György képzőművész bronzplakettjét kapják, egyik oldalán a XXII. kerület római kori térképének sziluettjével, a másikon pedig egy Luther-rózsával.
   
Az első versenyt 1996-ban rendezte a budafoki evangélikus templom. Győztese Fabók Mariann volt, aki színésznő lett: jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház művésze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.