Spárgás, paprikás saláta kukoricával

Kukoricázni máshogy is lehet!

Ha szeretjük a salátákat, és a kukoricasaláta is a kedvenceink közé tartozik, kipróbálhatjuk kissé megbolondítva is.

2012.05.20 07:29ma.hu

A legfinomabb és legtelítőbb saláták sorában köszönthetjük a kukoricasalátát, ám ha spárgával és paprikával készül, még ízletesebb!

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 piros húsú paprika
- 8 vastag szál főtt spárga (300 gr)
- 500 gr csemege kukorica

Az öntethez:

- 6 evőkanál citromlé
- só, bors
- 1 csipet őrölt chili
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2-3 szál majoránna
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma

A paprikát megmossuk, szárazra töröljük és a gázláng fölött vagy grillsütőben megkapatjuk-sütjük. 5 percre polietilén zacskóba zárjuk, így héjukat könnyűszerrel lehúzhatjuk.

Csumájukat, magjaikat eltávolítjuk, 2 cm széles csíkokra vágjuk, levüket felfogjuk. A kukoricát és a spárgát leszűrjük. A paprikacsíkokat rátekerjük a spárgaszárakra.

Az öntethez a citromlében oldódásig keverünk 1 mokkáskanál sót, hozzáadjuk a chilit, ízlés szerint frissen őrölt borsot, az olívaolajat, a paprikák felfogott levét, a finomra vágott zöldfűszereket és az áttört fokhagymát.

A kukoricára öntjük, lazán összekeverjük, nem túl mély tálra szedjük, a közepét gúlaszerűen felmagasítjuk, végül ráfektetjük a spárgaszálakat és tálalásig hidegen tartjuk. (A sót a citromlében teljesen fel kell oldani, mert az olajban nem oldódik!)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.