Új kislemezzel rukkol elő a legendás banda

Csak a halottak hiányoznak: eredetiben áll össze a Beach Boys

Két évtized után újra összeállt és egy kislemezzel is előrukkolt a legendás kaliforniai zenekar, a Beach Boys - vagy legalábbis azok a tagok, akik még életben vannak az eredeti csapatból.

2012.04.26 12:29MTI

A hatvanas években a csúcsra jutott kaliforniai banda még élő eredeti tagjai - Al Jardine, Mike Love és Brian Wilson -, Bruce Johnstonnal, valamint David Marksszal kiegészülve vágtak bele az új album elkészítésbe, illetve az együttes fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő koncertsorozatba.

A banda eredeti hangzásvilágát idéző That's Why God Made the Radio című szám az új korong első kislemeze. "Ez egyfajta tisztelgés a rádió, illetve mindaz előtt, amelyet ez a szerkezet jelent az emberek számára" - mondta az énekes és dalszövegíró Mike Love a promóciós kisfilmben. Az egyelőre cím nélküli új album várhatóan június 5-én kerül a boltokba.

A Beach Boys 1961-ben alakult és az úgynevezett "szörf rock" mesterének számított. Az alapító tagok közül Dennis Wilson 1983-ban, Carl Wilson pedig 1998-ban halt meg. A banda harminchat dala került fel az amerikai 40-es listára. Legutóbbi stúdiólemezük a kilencvenes években jelent meg, manapság számos felállásban turnéznak.

Az újraegyesült banda immár hatvanas, illetve hetvenes éveikben járó tagjai a New Orleans Jazz Festival színpadát és a Bonnaroo Zenei Fesztivált is útba ejtik a kedden indult és negyven várost érintő jubileumi koncertturnéjuk során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.