Rekordot döntött a 3D-s Titanic-mozi

James Cameron is "beugrik" Pekingbe a filmfesztiválra

"Beugrik" a Pekingi Filmfesztiválra James Cameron, aki a nemzetközi mustrára többek közt a nemrégiben óriási sikerrel bemutatott 3D-s Titanic miatt kapott meghívót, sok más híresség mellett.

2012.04.23 18:29ma.hu

Hétfőn vette kezdetét Pekintben a Nemzetközi Filmfesztivál, ahol sok más híresség mellett egy friss bejelentés szerint James Cameron is tiszteletét teszi. Az április 28-ig tartó programban több mint 260 film kerül bemutatásra, nemcsak kínai alkotások, hanem a világ minden részéről érkeztek a mustrára. A fővárosi Kongresszusi Központban tartott rendezvény szervezőbizottságának elnökhelyettese szerint a külföldi filmek jelenléte erősíti a fesztivál jelentőségét.

Az egy hét alatt négyezernél több vendégre számítanak, szintén a világ minden tájáról, és mint kiderült, James Cameron is igent mondott a szívélyes invitálásra. Ez a kínai közönségnek azért különösen jó hír, mert épp a napokban mutatták be a Titanic katasztrófáját ábrázoló film felújított, 3D-s változatát, és máris rekordokat döntött a mű a kínai mozikban. Egyes hírek szerint az Oscar-díjjal kitüntetett rendező - és mellesleg kutató - a további együttműködést sem zárja ki a kínai kollégákkal.

Az első pekingi fesztivált tavaly rendezték meg, akkor száz külföldi és hatvan hazai produkció került bemutatásra, a programsorozatnak összesen húsz mozi adott otthont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.