Nem elég vonzók a nyuszik?

Meglepő! Veszteséges a Playboy Amerikában

Nem voltak elégségesek a nyereséges gazdálkodáshoz az Egyesült Államokban a Playboy reklám- és hirdetési bevételei: az idei első negyedévről 3,1 millió dolláros veszteséget jelentett szerdán a kiadóvállalat, a Playboy Enterprises Inc.

2008.05.07 12:30MTI

A tavalyi első negyedévben másfél millió dolláros adózott eredménye volt a cégnek. Bevételei 8 százalékkal csökkentek, 78 és fél millió dollárra, elmaradva az elemzők várta 85,4 millió dollártól is. 

Az Egyesült Államokon kívül jobb volt a helyzet, de az eladott példányszám külföldön is kissé csökkent. A Playboy-televízió odahaza az Egyesült Államokban 16,5 millió dollárt tett a bevételhez, de a tavalyi első negyedévitől ez is elmaradt, 16 százalékkal. 

A névadó magazin kiadásából származó bevétel 14 százalékkal csökkent, részben a hirdetési bevételek, részben a lapeladások visszaesése miatt. A mostani negyedévben 5 százalékkal csökkentik a hirdetési felületet a Playboy magazinban az Egyesült Államokban a tavalyi második negyedhez képest. 

A Playboy vállalat számára a jó üzletet az elmúlt években elsősorban a Playboy kiadásának licensze jelentette, az idei első negyedévben ez a bevétel még 5 százalékkal nőtt; márkázott fogyasztási cikkekből a bevétel 10 százalékkal gyarapodott. Christie Hefner, a vállalkozás vezetője a számokat kommentálva kijelentette: "kiadói és amerikai szórakoztatóipari tevékenységünknek változatlanul szembe kell néznie a fogyasztók médiahasználatában mutatkozó példátlan változással". 

Arra célzott, hogy az emberek inkább az interneten "szórakoznak" olyasmivel, amit az Playboy kínál, és méghozzá többnyire ingyen. A Playboy internetes honlapjának a bevétele is csökkent, 3 százalékkal 15,2 millió dollárra, mert a fizetős oldal látogatottsága lanyhul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.