Áprilisban osztják ki a színházi díjakat

Olivier-díj várhat Kristin Scott Thomasra és Jude Law-ra

Kristin Scott Thomas és Jude Law is a legrangosabb brit színházi elismerésnek tartott Olivier-díjjal gazdagodhat áprilisban: a két művészt a legjobb színésznő, illetve a legjobb színész kategóriájában jelölték.

2012.03.18 12:29MTI

A Laurence Olivier nevét viselő díjra a Roald Dahl gyermekeknek szóló művén alapuló Matilda című musical kapta a legtöbb, szám szerint tíz jelölést, ennél többet nem is kaphatott volna musical.

A Royal Shakespeare Company produkciója a West Enden, a Cambridge Theathre falai között fut, és Dennis Kelly, illetve Tim Minchin zenész, komikus nevéhez fűződik.

A darab címszerepét alakító mind a négy fiatal előadó szerepel a legjobb musical-színésznő kategória jelöltjei között - vált ismertté csütörtökön. A Matilda mellett más musicalek is szép számmal kaptak jelölést, köztük van a Piccadilly Theatre repertoárján szereplő Ghost The Musical, amely öt díjban reménykedhet, valamint a National Theatre a négy kategóriában jelölt London Road című előadása.

A színdarabok között a Gielgud színház The Ladykillers, illetve a National Theatre darabja, a One Man, Two Guvnors című komédiája egyaránt öt-öt jelöléssel gazdagodott.

A prózai darabokban játszó színészek közül a Laurence Olivier nevét viselő díjra esélyes a legjobb színésznő kategóriában Kristin Scott Thomas, aki az Árulás című darabban állt újra színpadra a West Enden. A legjobb színészek mezőnyében jelölték mások mellett Jude Law-t, aki az Anna Christie című darabban lépett közönség elé.

A díjakat április 15-én adják át a Royal Opera House-ban rendezett gálán, amelynek egyik házigazdája Imelda Staunton lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.