Mick Jagger megénekeltette az elnököt

Dalra fakadt Obama a neki adott koncerten

Az amerikai elnök nem mondhatott nemet, amikor Mick Jagger a kezébe nyomta a mikrofont, így Barack Obama, a kedd esti fehér házi blues-koncert házigazdája is bekapcsolódott a műsorba, és elénekelt egy számot.

2012.02.22 15:29MTI

A koncerten a blues műfaj olyan legendás sztárjai léptek fel, mint a 86 esztendős BB King, Jeff Beck vagy a fiatal generációból Gary Clark Jr. és Troy Andrews. Barack Obama elnök váratlan szereplésére a program végén került sor, amikor a zenekar belefogott a szülővárosa himnuszának számító Sweet Home Chicago című számba.

A meglepett elnök Mick Jagger felszólítására csatlakozott az énekesekhez.

Az este során Obama a zene egyetemességéről beszélt. "Senki sem éli le az életét öröm és fájdalom, győzelem és szomorúság nélkül. A blues mindezt kifejezi, néha csupán egy sorával vagy egy hangjával" - emlékeztetett.

A koncertet a Fehér házi előadások-sorozatban rendezték meg, amelynek programjait a közszolgálati PBS televízió közvetíti felvételről. A keddi produkciót, amelyet a fekete történelem hónapja keretében szerveztek, hétfőn sugározza a tévécsatorna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.