Harry Potter és Johnny Depp se maradt ki

Másnapos sztárok taroltak az osztrák mozikban

Nem sikerült átlépni az egymilliós álomhatárt az ausztriai mozik nézőszámában, de a 600 ezresek klubjába bekerült a Másnaposok 2. része, valamint az ifjú varázsló és a Karib-tenger legendás kalóza is.

2012.01.04 12:29ma.hu / MTI

A Másnaposok 2. sztárjai hozták a legtöbb hasznot 2011-ben az osztrák moziknak, erre a filmre váltották ugyanis a legtöbb jegyet szomszédainknál. Az egymilliós nézőszámot ugyan még ez az alkotás sem tudta nemhogy átlépni, de megközelíteni sem, ennek ellenére tekintélyes közönséget, 624 ezer főt vonzott Ausztria filmszínházaiba.

Ugyancsak bekerült a 600 ezresek klubjába Daniel Radcliffe főszereplésével a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2., és sok női szívet hódított meg Johnny Depp is, a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című kalandjával.

Egy szinttel hátrébb, a 400-as csoportba sikerült betornázniuk magukat a Hupikék törpikéknek, akiket Robert Pattinson és Kristen Stewart "kísért" az Alkonyat - Hajnalhasadás 1. című filmmel, a 300 ezer nézőt vonzó filmek között pedig a Halálos iramban: Ötödik sebességet, a Kung Fu Panda 2.-t, a Kokowaah-t és a Csizmás, a kandúrt találjuk. Az osztrákok számára kevésbé hízelgő adat, hogy a látogatói listán az első ausztriai filmbe csupán a 37. helyen botlunk, a Hexe Lili 2 - Die Reise nach Mandolan című családi fantáziafilmre összesen 115 ezren voltak kíváncsiak a sógoroknál.

A bűvös egymilliós határt egyébként a korábbi években az Avatar (2010) és a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala (2009) lépte át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.