Történelmi drámában játszik a híres színész

Királyi bőrbe bújik Jeremy Irons: Henrik lesz, az egyik...

IV. Henriket fogja alakítani Jeremy Irons a BBC televízió új Shakespeare-drámák sorozatában, amely Sam Mendes Oscar-díjas rendező együttműködésével készül.

2011.10.06 09:29MTI

Három királydrámát, a IV. Henrik, az V. Henrik és a II. Richárd címűt adaptálja tévéfilmre a BBC 2-es csatornája a jövő évi Shakespeare-szezon részeként. A szezon kapcsolódik az áprilisban kezdődő Shakespeare Világfesztiválhoz, amely a londoni olimpiát kísérő nagyszabású kulturális seregszemle, a London 2012 Fesztivál része lesz.

Jeremy Irons (Fotó: connect.in)

Jeremy Irons mellett a IV. Henrikben Tom Hiddleston játssza Hal herceg és Simon Russel Beale Falstaff szerepét. A színdarabot Richard Eyre, a londoni nemzeti színház egykori rendezője vezetésével adaptálják tévéfilmre jövő év januárjában.

Hiddleston alakítja a címszerepet az V. Henrik című dráma adaptációjában, míg a II. Richárdot Ben Whishaw-val forgatták ez év júliusában. Az egész sorozatnak Sam Mendes az executive producere.

A BBC 1978-79 óta nem adaptált Shakespeare-drámákat tévéfilmre. Akkori Shakespeare-programjában a drámaíró összes színművéből forgattak tévéfilmet hét éven át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.