"Nem tudják megvédeni magukat a rendeletektől"

Hoppá: Fogyatékosokhoz hasonlította Jeremy Irons a dohányzókat!

Jó nagy port kavart a híres színész legutóbbi nyilvános kijelentése, amelyben a dohányosokat a fogyatékosokhoz és a gyerekekhez hasonlította, akik helyett másoknak kell kiállni.

2011.04.11 16:29ma.hu

Sikerült mindenkit alaposan meghökkentenie Jeremy Ironsnak, a veterán brit színésznek, amikor a minap meg akarta védeni a New York-i dohányosok érdekeit, de szándéka visszafele sült el.

A kirohanásának előzménye az volt, hogy Michael Bloomberg polgármester nemrég az összes New York-i közterületen betiltotta a dohányzást. A Die Hard - Az élet mindig drága című film hősét ez annyira felháborította, hogy azt találta mondani nagy nyilvánosság előtt, hogy "a dohányzók megérdemlik, hogy megvédjük őket, mint a fogyatékosokat és a gyermekeket".

Fotó: Connect


Véleménye szerint a tilalommal erősen sérültek a dohányzók jogai, de nincs olyan, aki valóban hallatni tudná a hangját, ezért muszáj a hírességeknek kiállni mellettük.

A kijelentése viszont nemcsak a füstmentes pihenésnek örülő antinikotinisták körében váltott ki indulatokat, hanem érthető módon a dohányosokat is megsértette - csak mindkét csoportot más-más szempontból.

New Yorkban már eddig is tilos volt az éttermekben és a legtöbb zárt helyen dohányozni, ám a tilalom a legújabban elfogadott helyi törvény értelmében már kiterjed a parkokra és a strandokra is. "Ez szerintem nevetséges és a kisebbség szörnyű megfélemlítése, mert ők nem tudnak visszabeszélni!" - fakadt ki a sztár.

Irons kijelentését erősen bírálja a Fogyatékosok Országos Szervezete is, amely a fogyatékos fiatalok és felnőttek érdekeit képviseli. A csoport szóvivője szerint a színész megjegyzése rettentő sértően hat rájuk nézve is.

Miket mondott még Jeremy Irons? KATT ide és megtudhatja!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.