Száz százalék

Twisted Sister: nem vagyunk nosztalgia zenekar!

Nem vagyunk nosztalgia zenekar, minden fellépésünkön száz százalékot nyújtunk a közönségnek - hangoztatták a Twisted Sister zenekar tagjai, akik a Pannónia Fesztivál egyetlen külföldi zenekaraként léptek színpadra csütörtök este Várpalotán.

2011.06.09 20:24MTI

Jay Jay French, az amerikai rockzenekar alapító gitárosa a kilencven percesre tervezett koncertjük előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy zenekarnak két fontos követelményt kell teljesítenie: egyrészt rendelkeznie kell egy sor remek zeneszámmal, másrészt ezeket élőben is nagyszerűen elő kell adnia.

"Mi ezeket teljesítjük, tehát nem vagyunk nosztalgia zenekar" - fogalmazott a gitáros, hozzátéve, hogy az a zenekar számít "retrónak", amelyik nem nyújt százszázalékos teljesítményt a közönségének.

Elmondásuk szerint fiatal és idősebb közönségnek egyaránt szívesen játszanak, sikerük titkát a csapaton belül kialakult együttműködésben látják. Semmi más foglalkozást nem tudunk elképzelni a zenélésen kívül, tízéves korom óta erről álmodtam, és mindannyian nagyon keményen megdolgoztunk a sikerért - hangoztatta Jay Jay arra a kérdésre válaszolva, hogy miért kezdtek el zenélni.

A fennállásának negyvenedik évfordulóját jövőre ünneplő együttes tagjai legfontosabb és legkifejezőbb slágerüknek a You can't stop rock and roll című dalukat nevezték.

A nyolcvanas években világhírnevet szerzett Twisted Sister tagjai fontosnak tartják a karitatív tevékenységet, májusban New Yorkban adtak jótékonysági koncertet, de külön-külön is részt vesznek különböző adománygyűjtésekben.

A Pannónia Fesztiválon a rászorulóknak gyűjtő nyári Mikulásgyár számára dedikáltak egy pólót.

A jövőről szólva elmondták, hogy nagy lendülettel készülnek a nyári koncertjeikre, a várpalotai fellépésük után - amely a zenekar nyári fesztiválturnéjának első állomása lesz - pénteken már Angliában csapnak a húrok közé. Idén összesen tizenöt koncertet adnak a többi között Görögországban és Spanyolországban. Turnémenedzserük elmondta, "a fiúknak semmilyen különleges sztárallűrnek számító kérése nem volt a fesztivál szervezőihez".

Az énekes Dee Snider és csapata a nyolcvanas években a Music Television térhódításával lett világszerte népszerű, elsősorban a We're Not Gonna Take It és az I Wanna Rock című számhoz készített videoklippel. A Twisted Sister eddig hét stúdióalbumot készített, az együttes tavaly februárban látható volt a Magyar Televízióban a haiti földrengés áldozatainak megsegítését szolgáló New York-i segélykoncert szereplőjeként. Legutóbb hét esztendeje jártak Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.