The Narrative of John Smith

Kiadják Sherlock Holmes "édesapjának" első regényét

Megszületése után több mint 125 évvel először adják ki Conan Doyle első regényét, amelyet The Narrative of John Smith (John Smith elbeszélése) címmel írt.

2011.06.07 13:05MTI

A könyvet, amelyben egy férfi életén töpreng azután, hogy a köszvény szobafogságra ítélte őt, 1883-84-ben írta az angol szerző. Elküldte egy kiadónak, a posta azonban elvesztette a csomagot, így Doyle emlékezetből újraírta a művet, ám soha nem fejezte be.

A modern detektívregény atyjának első Sherlock Holmes regénye, A bíborvörös dolgozószoba három évvel később, 1887-ben jelent meg.

Rachel Fox, a brit nemzeti könyvtár, a British Library kortárs irodalmi kéziratainak vezető kurátora őszre tervezi a mű kiadását.

A kézirat 2007 óta képezi részét a könyvtár Conan Doyle-gyűjteményének. Az író hagyatékát gondozó The Arthur Conan Doyle Literary Estate hozzájárult a mű publikálásához - idézte a kurátort a BBC brit közszolgálati műsorszóró honlapja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.