A költő Zalaegerszegen dedikálja új kötetét

Csontos János összegyűjtött versei a könyvhétre

Csontos János Delelő (Összegyűjtött versek, 2002-2010) című kötetét az ünnepi könyvhétre a Magyar Napló Kiadó jelenteti meg.

2011.05.26 10:27MTI

A könyv tartalmazza két korábbi verseskötet (Para; Száz év talány - Kiegészítések József Attilához) teljes anyagát, a Quasimodo-pályázaton díjazott Változatok könyvét, Tarts Nyugatnak címmel Babits Mihály és Kosztolányi Dezső töredékeinek kiegészítéseit, a Kétezertíz című verses naplót, az egyedi költeményeket, valamint Ráadás címmel a költő bökverseit.

A kötethez Alföldy Jenő irodalomtörténész írt utószó-tanulmányt. A borítón látható festményt Vészabó Noémi festőművész készítette.

Csontos János első gyűjteményes kötete a Széphalom Könyvműhelyként jelent meg XL (Összegyűjtött versek, 1980-2002) címmel. Eddig összesen tíz verseskötete látott napvilágot.
   
Az ünnepi könyvhét zalaegerszegi rendezvényeit június 2-án, csütörtökön 16 órakor Csontos János nyitja meg, dedikálja Delelő című kötetét, majd 18 órától irodalmi műsorra kerül sor. Június 3-án 12 órakor szülővárosában, Ózdon tart könyvbemutatót a Közgazdasági Szakközépiskolában. Június 4-én, szombaton 16 órától dedikálja Delelő című kötetét a budapesti Vörösmarty téren, a Magyar Napló Kiadó pavilonjánál. Június 5-én 18 órától a Delelő című kötetet Balatonfüreden, a Vaszary-villában Géczi János költő mutatja be.
   
Június 8-án lesz a Terézvárosi Esték sorozat keretében a Delelő írószövetségi bemutatója a Bajza utcai székházban. Bevezetőt mond Alföldy Jenő irodalomtörténész, közreműködik Oberfrank Pál színművész.

Ugyanitt mutatják be Dalba fog az ember címmel Utassy József költő posztumusz fotóalbumát, amely a Pannon Tükör gondozásában jelenik meg. Közreműködik Péntek Imre költő, kiadóvezető, valamint Utassyné Horváth Zsóka, a költő özvegye.
   
Június 14-én Csíkszeredában, a Székelyföld folyóirat szerkesztőségében mutatják be a Delelő című Csontos János-kötetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.