Nagyot kaszált a magyar sikerfilm

Két díjat is nyert a Bibliothéque Pascal a Tiburon Filmfesztiválon

A legjobb forgatókönyv és a legjobb operatőr díját is elnyerte a kaliforniai Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmje a hétvégén.

2011.04.18 14:20MTI

Az idén április 7. és 15. között megrendezett fesztiválon 55 ország filmjeiből mutattak be válogatást a szervezők.

A pénteki hivatalos díjátadó ceremónián a forgatókönyvírói díjat Hajdu Szabolcs, az operatőri elismerést pedig Nagy András kapta - adta hírül hétfőn a Magyar Filmunió és a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA).


Hajdu Szabolcs filmje - amely az MMKA támogatásával, német koprodukcióval készült - tavalyi berlinalés premierje óta világszerte közel ötven nemzetközi filmfesztiválon szerepelt. Németországban május 12-én kezdődik országos forgalmazása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.