Jövő szerdától látható

Csontvárytól Kondorig címmel kiállítás nyílik Győrött

Csontvárytól Kondorig címmel a XX. századi magyar festők alkotásaiból látható kiállítás jövő szerdától Győrött a Városi Művészeti Múzeumban.

2011.04.07 15:04MTI

A tárlat a címben szereplő alkotókon kívül többek között Gulácsy Lajos, Vaszary János, Rippl-Rónai József, Márffy Ödön munkáit vonultatja fel - mondta Fertőszögi Péter művészettörténész, a kiállítás kurátora csütörtökön, amikor megkezdték a képek kicsomagolását.

A kiállítás anyagát rendőrségi biztosítás mellett szállították Budapestről a bemutató helyszínére. A fővárosból két motoros rendőr vezette ki a másfél-kétmilliárd forint értéket tartalmazó járművet, amelyet két rendőrautó biztosított az úton Győrig.

A mintegy száz alkotás Kovács Gábor magángyűjteményének részét képezi, ezekből válogatnak a tárlat rendezői, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány szakemberei. A kiállítótermek méretei és a művek viszonya egymáshoz szabja meg egyebek mellett, hány kép kerül végül a falakra - ismertette a művészettörténész.


Fertőszögi Péter kitért arra, hogy a Kogart Házban múlt pénteken nyílt meg Egry József életmű-kiállítása, amelyhez számos alkotást kölcsönzött a győri Városi Művészeti Múzeum. Az Egry-képek helyére kerülnek most a modern magyar festészet különleges értékű darabjai az Esterházy-palota termeiben. A kiállítás június 30-ig látogatható.

Grászli Bernadett, a győri múzeum igazgatója közölte: a győri kapitányság a rendőrségi biztosítással támogatta az év kiemelkedő jelentőségű kiállításának győri sikerét. A képzőművészeti anyag biztosításáért sem kellett a közgyűjteménynek fizetnie, mivel a kollekció az egész ország területére biztosítva van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.