6,2 millió eurót költöttek a renoválásra

El Greco múzeuma újra régi fényében ragyog

Megnyílt ötévi felújítási munkálatok után pénteken a spanyolországi Toledo városában az El Greco Múzeum, a spanyol kulturális tárca 6,2 millió eurót költött az évszázados épület renoválására.

2011.03.25 14:23MTI

Az El Greco-házban, amelyben a festő - mint arra a spanyol lapok is felhívták a figyelmet - sohasem lakott, több mint száz festmény látható, az érdeklődők a görög származású mester tanítványainak munkáit is megcsodálhatják.

Művészettörténészek a felújítási munkálatok kapcsán jöttek rá arra, hogy az 1541 és 1614 között élt művész a korábbi feltételezésekkel szemben nem az azóta múzeummá alakított házban élt, hanem kétszáz méterrel arrébb, az utca másik oldalán.

A krétai születésű El Greco, vagyis A Görög - eredeti nevén Domenikosz Theotokopulosz - 37 évig élt Toledóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.