Berlinale nights

Armin Mueller-Stahl életmű díjat kap

Tiszteletbeli Arany Medvét, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját veheti át pénteken este Armin Mueller-Stahl német színész.

2011.02.18 18:11MTI

Az ünnepélyes gálát pénteken késő este tartják a Berlinale Filmpalotában - közölték a szervezők. A veterán színészt előtte a Music Box című filmben láthatja újra a fesztivál közönsége.

A Music Box 1990-ben a legjobb nagyjátékfilmnek járó Arany Medve-díjat kapta Berlinben. Costa-Gavras alkotásában Armin Mueller-Stahl egy magyar háborús bűnöst alakít, aki csendes nagyapaként él az Egyesült Államokban, amikor szembetalálkozik múltjával.

Az 1930-as születésű művész egyike annak a kevés német színésznek, akit világszerte ismernek. Fontosabb filmjei között szerepel a Lola című alkotás 1981-ből, a négy évvel később készült Redl ezredes, az Éjszaka a Földön, az Utz vagy éppen a Ragyogj! című film 1996-ból. Utóbbiért jelölték a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjra. A nagyközönség legutóbb Ron Howard Angyalok és démonok című filmjében láthatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.