Showban az arcszőrzet

Újra bajuszbált rendeztek Szegeden

Újra bajuszbált rendeztek szombaton a szegedi Grand Caféban. Az immár ötödik alkalommal megszervezett és időközben nemzetközivé terebélyesedett farsangi mulatság alkalmából csaknem százan növesztették meg arcszőrzetüket.

2011.02.13 15:15MTI

„Az első bált hirtelen felindulásból rendeztük meg: viccesnek tűnt, hogy néhány ember bajuszt növeszt egy farsangi mulatság kedvéért” – mesélt az előzményekről Tóth Péter Zoltán szervező, a művész mozi és kávézó munkatársa.

Az art mozi törzsvendégei számára szervezett zártkörű mulatság alkalmából mintegy százan vállalták, hogy a különleges jelmez helyett vagy azt kiegészítve frissen növesztett bajusszal toppannak be. A vállalkozó szellemű vendégek között voltak, akik több mint egy hónapig nem borotválkoztak, majd a bál reggelén gondosan lenyírták szakállukat, és maradt a férfias bajusz. A farsang után azonban a bajuszok is halálra vannak ítélve, jön az olló és a borotva.


A fiatalok körében már legendássá vált vigasságra természetesen a bajusztalanokat és a hölgyeket is várták. Az arcszőrzet hiányát némelyek a közeli színházból kölcsönzött álbajusszal pótolták, akadtak olyanok, akik az ujjukra festett bajuszt tartották szájuk fölé, de volt olyan vendég is, aki egyszerűen a nincs feliratot pingálta a kackiás férfiékesség helyére.

A korábbi mulatságok előtt több idegen nyelven is figyelemfelhívó plakátokat helyeztek ki a rendezvényről, ami komoly visszhangra talált a Szegeden tanuló külföldi fiatalok között, így a rendezvény már tavaly a Nemzetközi Bajuszparti elnevezést kapta. Az est elmaradhatatlan része volt a jelmez- és bajusz-szépségverseny, a tombolán pedig bajuszhoz kapcsolódó ajándékokat sorsoltak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.