Négy népszerű magyar énekesnő lép fel

Magyar sztárok az operaházi gálaesten

Az idén elmaradó Operabál helyett jótékony célú gálaestet rendez a Magyar Állami Operaház március 5-én: négy népszerű magyar énekesnő, Komlósi Ildikó, Lukács Gyöngyi, Rost Andrea és Tokody Ilona lép fel.

2011.01.28 12:09MTI
Rost Andrea

A karmester, az intézmény megbízott főzeneigazgatója elmondta, hogy az énekesek tiszteletdíj nélkül is az első szóra vállalták a fellépést.

A kilenc számból álló kétrészes műsort Győriványi Ráth György úgy állította össze, hogy szerepeljenek benne 2010 és 2011 évfordulós magyar komponistái. Így elhangzik Dohnányi Ernő, Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Bartók Béla egy-egy zenekari műve, de nem hiányozhat a programból Kodály Zoltán egyik darabja sem.

Az énekesnők pályájuk egy-egy sikerszámát éneklik: Tokody Ilona Lauretta áriáját a Gianni Schicchiből, Lukács Gyöngyi Lady Macbeth áriáját, Komlósi Ildikó az úgynevezett Csók áriát a Sámson és Delila című operából, Rost Andrea pedig Susanna áriáját a Figaro házasságából.

Bogányi Gergely Liszt Esz-dúr zongoraversenyét játssza, Banda Ádám Bartók Rapszódia hegedűre és zenekarra című kompozícióját.

A Magyar Televízió egyórás csúsztatással sugározza a koncertet. Egyelőre folynak az egyeztetések arról, melyik szervezeten keresztül kerüljön a szűkölködőkhöz az összegyűjtött pénz.

Fontolgatják, hogy az Operabál után hagyományosan sorra kerülő programot a hátrányos helyzetű gyermekeknek - korábban Kovalik Balázs rendezésében Humperdinck Jancsi és Juliskája volt többször műsoron - mivel tudják pótolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.