Assange élete a vásznon

Thriller vagy dráma? Megfilmesíthetik a WikiLeaks-alapító életét

Megfilmesíthetik a WikiLeakst 2006-ban megalapító és azóta is vezető ausztrál hacker, Julian Assange életét - értesült pénteken a Variety című amerikai magazin.

2011.01.21 16:45MTI

A film alapját a tervek szerint egy még meg sem jelent életrajzi könyv képezi majd: Andrew Fowler ausztrál újságíró The Most Dangerous Man in the World (A világ legveszélyesebb embere) című kötete várhatóan idén jelenik meg.

Fowler először tavaly májusban interjúvolta meg a 39 éves Assange-ot, akinek élettörténetét gyerekkorától a WikiLeaks megalapításán át a kiszivárogtatott dokumentumok keltette hatalmas botrányokig követi nyomon.

A Variety információi szerint a megfilmesítés jogát két amerikai producer, Michelle Krumm és Barry Josephson szerezte meg. Egyelőre sem a rendező, sem a forgatókönyvíró, sem a színészek személye nem ismert, és a forgatás kezdő időpontja is bizonytalan, azt azonban már lehet tudni, hogy a film műfaja valószínűleg thriller lesz.

Krumm elmondása szerint elgondolkodtató filmet szeretne, Josephson pedig feszült drámában gondolkodik, mely világszerte érezteti hatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.