Tüntetők ezrei állnak ki Assange mellett

Wikileaks: Obama felelőtlennek nevezte a kiszivárogtatást

Barack Obama amerikai elnök szombaton először bírálta személyesen a WikiLeakst, sajnálatosnak és felelőtlennek nevezve, hogy a portál titkos amerikai diplomáciai iratokat hoz nyilvánosságra.

2010.12.12 11:23MTI

Obama a kiszivárogtatások témáját akkor érintette, amikor telefonon beszélt mexikói kollégájával, Felipe Calderónnal, illetve Recep Tayyip Erdogan török kormányfővel - közölte a washingtoni Fehér Ház.

A elnök és a török miniszterelnök egyetért abban, hogy a titkos táviratok nyilvánosságra kerülése nincs hatással a két ország szoros együttműködésére - olvasható a Fehér Ház közleményében.

A WikiLeaks alapítójának, a Londonban őrizetbe vett Julian Assange-nak a támogatói mozgósításba fogtak a szabadon engedéséért. A világban több helyen volt tüntetés szombaton, és továbbiak megrendezését tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.