Premier a londoni Királyi Operaházban

Hamarosan bemutatják a playmate életéről szóló operát

A kábítószer-túladagolásban elhunyt Anna Nicole Smith életéről készült opera premierje februárban lesz a londoni Királyi Operaházban.

2011.01.11 18:15ma.hu

Az élete tragikomédia volt és még most, halála után is tovább szórakoztat minket.

A londoni Royal Opera-ban 2011-től lesz műsoron az Anne Nicole Smith Opera.

Elaine Padmore, a Covent Garden opera-rendezője szerint "szellemes, okos, elgondolkodtató és szomorú lesz".

Semmi kétség, Anne életében egy filmre vagy könyvre való tragédia volt, egy opera azonban határozottan furcsa megközelítés. Az opera librettistája Richard Thomas, akinek a nevéhez fűződik a Jerry Springer: the Opera című darab is, zeneszerzője Mark-Anthony Turnage.

A 2007-ben elhunyt, igen ellentmondásosan megítélt, botrányos életű Anna Nicole Smith életét nem lehet virágnyelven feldolgozni, így szexuális utalások a szövegben és a színpadi megjelenítésben is lesznek.

A premiert februárban tartják, a címszerepet Eva-Maria Westbroek alakítja, akire a Tannhäuser Erzsébetjeként emlékezhetnek a londoni nézők, a fellépők között azonban megtalálható a musicalekből ismert Lore Lixenberg is.

A jegyárak igen méltányosak, a legdrágább belépő mindössze 75 fontba kerül. A Royal Opera House szerint "tökéletes az alapanyag, amit szöveges színházzá, nagyszabású musicallé vagy korunk drámai példázatává alakíthatunk".

Az operaház megpróbál szélesebb tömegekhez közelíteni az Anne Nicole show-val.

Meg vannak győződve róla, elkerülhető, hogy produkció botrányos legyen, de akárcsak Anna élete, úgy tűnik az egész elképzelés katasztrófára van ítélve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.