Kék volt - a gyilkos

Joanne Harris új regénye: Kékszeműfiú

Volt egyszer egy özvegy, akinek három fia volt - Fekete, Barna és Kék. Fekete volt a legidősebb - mogorva és agresszív.

2010.12.27 07:30ma.hu

Barna volt a középső gyerek - félénk és lassú felfogású. De az anya kedvence Harris legújabb regénye egy negyvenes évei elején járó férfiról szól, aki még mindig az édesanyjával él...

Legkedvesebb szórakozása az, hogy anyja megöléséről fantáziál - az így született kis történeteit pedig Kékszeműfiú névvel közzéteszi az interneten. A honlapján, ahol közli az írásait, rengeteg online barátra tesz szert, de olyanokkal is kommunikál ott, akiket a való életben is ismer.

Az egyik ilyen barátja Albertine, akivel megosztotta a múltja egy sötét titkát...

Nagyon sokan más embernek mutatják magukat a virtuális közösségekben, mint amilyenek valójában; Kékszeműfiú és Albertine is ilyenek.

A történet során megismerhetjük a valódi Kékszeműfiút, a testvéreivel való viszályait, az anyjához fűződő furcsa kapcsolatát, valamint felfedezhetjük az igazságot a múltjáról - és egy húsz éve elkövetett gyilkosságról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.