Széchenyi - az egyéniség receptje?

Kerekasztal-beszélgetés a Magyar Nemzeti Múzeumban

Széchenyi - az egyéniség receptje? címmel kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket ma a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumban.

2010.12.13 11:15MTI

A 17 órakor kezdődő program vendége Fábri Anna történész és Görög Ibolya protokollszakértő, házigazdája Csorba László főigazgató.

A beszélgetés a korabeli és a mai divat, szórakozás, család, vallás és társadalmi élet pillanataiba nyújt betekintést, de arra is választ keres, hogy milyen lehetne napjaink legnagyobb magyarja.

A Széchenyi világai című időszaki kiállításhoz kapcsolódó rendezvényen a részvétel ingyenes - közölte az intézmény az MTI-vel.

A 2011. március 6-ig látogatható tárlat a 150 éve elhunyt Széchenyi István életművének állít emléket.

A bemutatott anyagban helyet kaptak Széchenyi személyes tárgyai: gyerekkori levele, széke, hangszerei, halála napján viselt ruhája.

A Nemzeti Múzeum állandó történeti kiállításából került a tárlat darabjai közé egyebek mellett Barabás Miklós 1864-ben festett hatalmas történelmi tablóképe, amellyel szemben a rendezők a Lánchíd egyik eredeti, 250 kilós láncszemét helyezték el.

Sötét hangulatú szoba idézi meg az államférfi Döblingben töltött utolsó tizenegy évét, a kiállított tárgyak mellett színek, hangok és zörejek idézik fel a szanatóriumi lakosztály atmoszféráját.

A látogatók felpróbálhatják a reformkor magyar viseletét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.