Kortárs felvételekből rendezik

Fotóárveréssel segítik a Magyar Fotográfiai Múzeumot

A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjai által felajánlott kortárs felvételekből rendeznek árverést december 8-án a Magyar Fotográfiai Múzeum megsegítésére.

2010.12.02 10:00MTI

A képeket mától tekinthetik meg az érdeklődők a budapesti Eötvös 10. Közösségi és Kulturális Színtérben.

A 158 kortárs fotográfiát felvonultató kiállítás egy hétig lesz látható, az árverést december 8-án este 6 órakor tartják a Ludwig Múzeumban.

Baki Péter, a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója elmondta: 2006-ban még 9 millió forint állami támogatásban részesült az múzeum.

"Az összeg a rákövetkező években folyamatosan csökkent, előbb 8,4 millió lett, majd 6, végül pedig 3 millió. Ráadásul a pénzt csak most novemberben utalta át a minisztérium" - magyarázta az anyagi nehézségeket az igazgató.

Baki Péter hozzátette: a múzemban hatan dolgoznak jelenleg és két ösztöndíjas tanuló is segíti a munkájukat.

"A fotómúzeumban mintegy egymillió képet őrzünk különféle formában. Belföldön, külföldön és itt, a múzeum épületében is kiállításokat szervezünk belőle. Mi vagyunk a magyar fotográfia legnagyobb kiadója is, vezetünk könyvtárat, levéltárat, éremtárat, technikatörténeti gyűjteményt" -
foglalta össze az intézmény feladatait.

"Bármennyi pénz jön össze, az mindenképpen nagy segítséget jelent" - válaszolta Baki Péter.

"Ebbe ad hármat az állam, és az idén úgy tűnik, a város is támogatni fog minket. Eddig pályázati és alapítványi úton szereztük be a hiányzó összeget" - tette hozzá.

"Nagyon korrekt és értékes műtárgyakat kínálunk megvételre, azt hiszem, aki a kikiáltási áron hozzájut valamelyik képhez az nagyon jól jár" - jegyezte meg az igazgató, hozzátéve, hogy a képekre a www.vatera.hu/fotoarveres oldalon is lehet licitálni.

A teljes anyag megtekinthető a www.axioart.hu oldalon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.