Látványos show Oszvald Marikával

HungarOperett: Humor, vidámság, romantika

A HungarOperett társulat céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését.

2010.12.06 16:48ma.hu

Kovács József a népszerű opera-operett énekes ezt szerette volna annak idején a világhírű Interoperett megalakulásakor, és emelte 20 év alatt nemzetközi hírűvé a műfajt. Halálával azonban ez a kezdeményezés megszűnt.

Kollár Péter Erik – az egykori Interoperett táncos-komikusa - és társulata viszont megálmodta a HungarOperettet és úgy határoztak, hogy folytatják a műfaj népszerűsítését. A győri előadáshoz csatlakozott a népszerű Oszvald Marika is.

„Az operett mindig is megosztotta a nemzedékeket, de ha az ember belehallgatott ezekbe a dallamokba, előbb-utóbb azon vette észre magát, hogy folyton dudorássza őket. Az egész világon elhíresült bécsi és budapesti Újévi Gála koncertek sikerét alapul véve, a HungarOperett Társulata úgy döntött, hogy hagyományteremtő szándékkal Újévi Gála koncertet szervez, kitűnő szólistákkal, nagy zenekarral, tánckarral, pazar látványvilággal, közel 200 gyönyörű jelmezzel és sztárvendéggel.” – nyilatkozta a társulat művészeti vezetője.

Az országos turné első állomása Győr. A nem mindennapi operettesten részleteket hallhatunk Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Huszka Jenő, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Strauss, Brahms, Offenbach legszebb dalaiból.

A remek összeállításban többek között hallható lesz a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Bajadér, A víg özvegy, a Cigányszerelem, a Mágnás Miska, a Mária főhadnagy a Csókos asszony, a Denevér dallamai. Mindezt fokozzák a: Kán kán táncosnők, a keringők királyai, tüzes spanyol dámák, muzsikus cigányok, a revük tollas csillogó táncosnői, paraszt lánykák, és csikósok.

Egy igazi szuperprodukció részesei lehetünk ezen a nem mindennapi operett- és revüshow-n, ahol közreműködik a szólisták mellett a HungarOperett szimfónikus zenekara és tánckara.

Időpont: 2011. január 8., 19 óra
Helyszín: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, Győr (Czuczor Gergely u. 17).


HungarOperett: Humor, vidámság, romantika, fülbemászó dallamok az operett csodálatos és szórakoztató világával.

Az ország leglátványosabb operettshowja 2 részben – sztárvendég az operettek királynője: Oszvald Marika

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.