Török Ferenc elkíséri az Overnight-ot

Magyar filmek a luxembourgi CinÉaston

Öt magyar játékfilmet és három magyar részvételű koprodukciót is bemutatnak a kedden induló luxembourgi CinÉast filmfesztiválon.

2010.11.10 12:52MTI
Overnight

A legkisebb Benelux államba Török Ferenc személyesen is elkíséri két filmjét, az Overnightot és a Koccanást. Török Ferenc két munkája mellett Mundruczó Kornél Delta, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, valamint Rudolf Péter és Kapitány Iván Üvegtigris című alkotásait vetítik majd a közép-európai filmtermésből válogatást adó CinÉaston - tájékoztatta a Magyar Filmunió és a Magyar Mozgókép Közalapítvány kedden az MTI-t.

Közleményük szerint a luxembourgi mustrán Török Ferenccel személyesen is találkozhat a közönség, ugyanis a hétvégi vetítéseket közönségtalálkozó követi.

A Cinemathéque-ben, valamint az Abbaye de Neumünster kulturális központban és több moziban megrendezendő filmfesztivál programjában szerepel három magyar részvételű koprodukciós alkotás is.

A november 21-ig tartó CinÉaston levetítik a Katapult Film részvételével készült Morgent (rendezte: Marian Crisan), a Mythberg Films részvételével készült Essential Killinget (Jerzy Skolimowski), valamint az Eurofilm Stúdió közreműködésével készült Báthory (Juraj Jakubisko) című filmet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.