John Nettles munkásságáért vehette át

Kitüntette a királynő a népszerű sorozatsztárt

John Nettles munkásságáért a Buckingham Palotában vehette át a Brit Birodalom Érdemrendjét.

2010.11.10 07:00MTI

Kitüntetéssel ismerte el kedden John Nettles brit színésznek, a Kisvárosi gyilkosságok tévésorozat sztárjának a drámai műfaj szolgálatában szerzett érdemeit II. Erzsébet királynő.

Nettles Tom Barnaby főfelügyelőt alakítja a vidéki Anglia kulisszái között játszódó, több mint egy évtizede futó krimisorozatban.

A 67 esztendős színész munkásságáért a Buckingham Palotában vehette át a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE).

John Nettles Nettles elmondta, hogy megtiszteltetésnek tartja a kitüntetést, amelyet rendszerint tűzoltók, életmentők és más "valódi hősök" kapnak meg.

"Éveken át nagyon bátran szálltam szembe azzal a sok holttesttel" - tréfálkozott a színész, aki jövőre szándékozik megválni tévés szerepétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.