Fűrész 3D, Újabb parajelenségek...

Horrorfilm-dömping az amerikai mozikban

Fűrész 3D, Újabb parajelenségek, a Red című thriller: Taroltak a horrorfilmek az amerikai mozikban.

2010.11.02 08:45MTI

Stílusosan a horrorfilmek hozták a bevételt az amerikai mozikban halloween, a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepének hétvégéjén. horror.

Az első háromdimenziós Fűrész-filmnek, a horrorsorozat legújabb - hetedik - részének (Fűrész 3D) sikerült ugyan az első helyen nyitnia premierhétvégéjén, a három napra előzetesen becsült 24,2 millió dolláros, nagyjából a mérsékelt várakozásoknak megfelelő jegyeladás azonban a harmadik legrosszabb eredmény a széria történetében.

A sorozat hatodik folytatásának tavalyi kiábrándító, 14,1 millió dolláros kezdőhétvégéje előtt a szériának mind a négy megelőző része 30 millió dollár feletti bevétellel indított.

A hatodikéval megegyező bevétellel nyitott 2004-ben az első rész is.

Az Újabb parajelenségek című horrorra péntektől vasárnapig 16,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában, ami a második helyezéshez volt elegendő, bár a Paranormal Activity folytatása az egy héttel korábbi premier óta már szép summát, 65,7 millió dollárt fialt.

Megtartotta harmadik helyét az észak-amerikai kasszasikerlistán a már harmadik hete játszott, Bruce Willis és Helen Mirren közreműködésével készült Red című thriller - 10,8 millió dollárral -, míg a Jackass 3D című vígjáték a 8,4 milliós bevétellel a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza, bár eddigi észak-amerikai árbevétele már meghaladja a 100 millió dollárt.

Clint Eastwood
legújabb produkciója, a Hereafter című természetfeletti dráma a negyedikről az ötödik helyre szorult vissza 6,3 millió dolláros jegyeladással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.