Gépember: Egy megszállott mérnök kísérletezése

Aronofsky rendezésével forog a Machine Man sci-fi

Gépember: Egy megszállott mérnök kísérletezése az élet meghosszabbításával és a halhatatlanság elérésével, az izgalmasnak ígérkező sci-fi az ember és gép közötti határokat mossa el végérvényesen

2010.10.27 18:15MTI

Darren Aronofsky elvállalta a Machine Man - Gépember - című sci-fi rendezését, amely a Mandalay stúdió produkciójában készül. 

A Machine Man Max Barry készülő regényén alapul, amelynek jogait tavaly vásárolta meg a stúdió. A forgatókönyv Mark Heyman és Aronofsky közös munkájaként születik.

Heyman írta a rendező Black Swan - Fekete hattyú - című, a balett világában játszódó thrillerének forgatókönyvét is.

A Natalie Portman főszereplésével készült dráma több fesztiválsikert aratott idén. Barry könyve egy megszállott mérnökről szól, aki egy olyan cégnél dolgozik, amely az élet meghosszabbításával kísérletezik.

A mérnököt annyira magába szippantja munkája, hogy saját testrészeit is nekilát lecserélgetni a tartósabb titániumból készült darabokra. Ám egyszer csak rájön, hogy már nem egyedül "tatarozza" magát, hanem mások is belenyúlnak "átalakításába", a maguk hasznára.

Barry napi egy oldalt tesz ki az internetre készülő munkájából, a kész regényt a tervek szerint 2011 tavaszán jelenteti meg a Vintage Books kiadó.

A Machine Man forgatására azt követően kerülhet sor, hogy Aronofsky befejezte a tavaly bemutatott X-Men kezdetek: Farkas című akciófilm folytatásának felvételeit - számolt be róla a hollywoodreporter.com.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.