Sokan megnézték az Újabb parajelenségeket

A horror kellett- Borzongásra vágytak a mozinézők

Az Újabb parajelenségek című horrorra világszerte 63,5 millió dollár értékben váltottak jegyet a hét végén.

2010.10.25 16:45MTI

Már egy héttel a szellemek és boszorkányok éjszakája előtt a Halloween-hangulatot keresték a mozinézők: az Újabb parajelenségek című horrorra világszerte 63,5 millió dollár (12,3 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a hét végén.

Paranormal Activity A Paranormal Activity című természetfeletti thriller folytatása nemcsak az észak-amerikai kasszasikerlistát hódította meg 41,5 millió dolláros (8 milliárd forintos) bevétellel, de Angliában, Ausztráliában, Mexikóban és Oroszországban is a mindössze 3 millió dollárból (580 millió forintból) forgatott produkció vonzotta a legtöbb nézőt bemutatása első hétvégéjén.

A tavaly forgalmazott, 15 ezer dolláros (3 millió forintos) költségvetésű Paranormal Activity 107 millió dolláros (mintegy 21 milliárd forintos) jegybevétellel zárt Észak-Amerikában, pedig szinte alig költöttek a reklámozására, a forgalmazók a szájpropagandára bízták a film promócióját, a Blair Witch Project hagyományit idézve.

A folytatásban a színészek közül Katie Featherson tért vissza.

Az észak-amerikai moziforgalomban a Jackass 3D a múlt heti vezető helyről a második helyre csúszott vissza 21,6 millió dolláros (4,2 milliárd forintos) jegyeladással.

Az elmúlt tíz napban így is több mint 87 millió dolláros (17 milliárd forintos) bevételt könyvelhetett el a népszerű vígjáték.

A szintén második hete játszott, Bruce Willis és Helen Mirren közreműködésével készült Red című thriller a harmadik helyet szerezte meg a listán 15 millió dollárral (3 milliárd forinttal).

Clint Eastwood legújabb produkciója, a Hereafter című természetfeletti dráma a negyedik helyen mutatkozott be a hét végén 12 millió dolláros (2,3 milliárd forintos) bevétellel.

A boxoffice-lista első öt legnézettebb filmje közé A közösségi háló került még be 7,3 milliós (1,4 milliárd forintos) jegyeladással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.