Oscar-díj jelölt alkotásokat is megnézhetnek

Kiskakas - Animációs filmnapok 16 iskola anyagából Budapesten

Kilenc ország tizenhat animációs iskolájának anyagából, többek között Oscar-jelölt alkotásokból válogat a III. Kiskakas Nemzetközi Animációs Filmnapok október 21. és 23. között a budapesti KINO moziban, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rendezésében - tájékoztatta az MTI-t a filmszínház.

2010.10.16 10:12MTI - Fotó: kiskakas.hu

A közlemény szerint a 2002 és 2003 után harmadik alkalommal jelentkező Kiskakas célja, hogy Európa legnevesebb animációs iskoláit bemutatva a hazai közönség és a szakma számára elhozza a nemzetközi kortárs animáció értékes alkotásait.

Mint a szervezők emlékeztetnek, a "digitális mozgóképkorszak" beköszöntével a számítógépes alkalmazások elterjedése lényegesen megkönnyíti az animációs produkciók készítését a kisebb műhelyek, stúdiók számára is.

Ennek köszönhetően az utóbbi évtizedben a nemzetközi animációs élet katalizátorává az oktatási műhelyek váltak; a fesztivál vetítési programja egy-egy ilyen műhely alkotásait mutatja be.

A háromnapos rendezvény során délutánonként és esténként vetítések, délelőtt szakmai előadások, szimpóziumok, bemutatók várják a közönséget, külföldi vendégek és a szakma hazai képviselőinek részvételével.

A szervezők közleménye kiemeli az animációs iskolákat bemutató prezentációkat, melyek számos műhelytitkokba avatják majd be a nézőket. A fesztivál részletes programját a www.kiskakas.hu internetes oldalon találhatják meg az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.